KalózPress

Csatlakozz!

Friss topikok

2013.01.07. 00:20 KalózPress

A trillázó disznó meséje

Címkék: Bayer Disznó Újságíró

kismalac.png

 "Egyszer volt, hol nem volt, élt egy malacka az udvarban. Olyan kis kerek képű, igazi jó fej malacka. Egész nap csak játszott az udvar többi lakójával, tyúkokkal, kacsákkal, cicával, kutyával.

 A gazdája egy igen szegény, de csavaros eszű ember volt. A gazdának nagy tervei voltak a malackával, így  betanított neki egy mutatványt: amikor moslékot öntött elé, akkor a malacka dallamosan röfögött a gazdájának.

 Eltelt egy év és a malackából egy jó nagy disznó lett, de a mutatványát nem felejtette el, ha moslékot kapott, akkor trillázva röfögve köszönte meg a gazdájának. A furfangos gazda ezt ki is használta, amikor jöttek a pribékek behajtani a király adóját, akkor jól megröfögtette a disznaját és ezek a földön fetrengve fogták a hasukat a kacagástól, és mivel jól megnevetette őket, mindig elengedték a gazda adóját és továbbálltak.

 Telt-múlt az idő, a disznó egyre nagyobbra nőtt és egyre szemtelenebb lett. Ismét jöttek a pribékek behajtani a király jussát, a gazda szokás szerint odaöntötte a moslékot a disznónak, de az nem trillázott, hanem rátámadt az adóbehajtókra. Ezeknek sem kellett több, ott helyben leszúrták a disznót és a gazdára meg huszonötöt húztak oda, ahol a legkerekebb. A disznó húsát elvitték adóba, a gazdát meg világgá kergették."

Hogy mi ebből a tanulság? A vágósúlyt elért disznót időben le kell vágni, mert elszemtelenedik. Röfögj, amíg van moslékod és gazdád.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalozpress.blog.hu/api/trackback/id/tr675002296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása