KalózPress

Csatlakozz!

Friss topikok

2012.12.26. 10:37 KalózPress

Kalózpárti peepshow-k?

Címkék: Kalózpárt Kongresszus Likvidfeedback Peepshow Választási regisztráció

 

peep.jpg

Igen, a Kalózpárt több ilyen helyet is üzemeltet, ezeken a helyeken a párt egy szál semmiben illegeti magát és így enged betekintést a kívánatosan kereklő munkafolyamataiba. Mennyit kell ezért fizetni? Semennyit, hiszen állandóan karácsony van, és mint tudjuk, ilyenkor engedékenyebbek a „csajok”. Ráadásul a neten rendszeresen politizáló peepshow függők sem kapnak szívrohamot, hiszen nálunk nem kell azon izgulniuk, hogy levesszük-e a bugyit vagy sem. Mindig levesszük. Ők meg nem értik…

 Az egyik ilyen hely a likvidszoftver - https://likvid.kalozpart.org/index/index.html  -, ahol a Kalózpárt a döntéseinek egy részét meghozza. Ez a szoftver német fejlesztés, a német kalózoktól kaptuk és igazából egyesekké és nullákká konvertálja át a párttagok szavazatait és kiköpi a döntést. Persze nem csak egyszerű szavazógép, hiszen a választható opciók mellé bárki beteheti a saját javaslatát, és ha az megkapja a megfelelő támogatottságot, akkor azzal kibővítve folyik tovább a döntéshozatal. Kihangsúlyoznám a „döntéshozatal” szót, hiszen nem egyszerű szavazás folyik, hanem egy valódi döntési folyamat, amelyben minden párttag jelenléte és ötlete egyet ér.

 Manapság egyre több elitista és magát hozzáértőnek tartó ember hangoztatja azt a horrort, hogy súlyozni kellene a szavazatok között, hiszen nem érthet mindenki mindenhez, az egyik ember butább a másiknál, stb., és így ostoba döntést hozhatnak. Persze ezek az emberek kivétel nélkül és minden esetben a teljes szavazatot érők közé sorolják magukat. Hát a helyzet az, hogy ez a mi kis magyar társadalmunk, ami felett nincs más és nem lehetnek mások, ne akarjon senki többet érni a másiknál! Egyébként a választási regisztráció bevezetése is ebbe az irányba mutat, hiszen a „hülyébbek” kizárják magukat a választásokról azzal, hogy nem mennek el regisztrálni.

 Hogy van ez a kalózoknál? A likvidszoftver tartalmaz egy delegálási opciót, amivel egyes kérdésekben, témakörökben vagy akár az összes eldöntendő kérdésben átruházhatja a szavazati jogát egy másik kalózra, akiről feltételezi a hozzáértést. Persze ezt bármikor visszavonhatja, és nem csak négy évenként. A hangsúly az azonnali átruházhatóságon és a visszavonhatóságon van. Sajnos a szavazások megkívánnak egy ellenőrizhető és számon tartható létszámot, így csak a Kalózpárt tagjai szavazhatnak, de ötletekkel és javaslatokkal bárki előállhat.

 A másik jellegzetes kukkolda a kalózpárti kongresszus, ahol bárki kukucskálhatott, sőt részt is vehetett a műsorban. 2012. november végén került megrendezésre a Kalózpárt I. Kongresszusa, Budapesten. Hát nem voltunk sokan, de alapvető döntéseket hoztunk meg. Például megfogalmaztuk – az idei politikai divatot követve- az Együttműködési irányelveinket és az Alapprogramunkat is véglegesítettük, ami persze korántsem végleges, hiszen ebbe épülnek majd be a munkacsoportok javaslatai.

Van aki csak ugat róla és van aki csinálja, a kalózok így nyomják a politikai peepshow-t:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalozpress.blog.hu/api/trackback/id/tr784981954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása