KalózPress

Csatlakozz!

Friss topikok

2012.12.10. 12:16 KalózPress

Az idei Arany-bit díjazott: Dr. Semjén Zsolt!

Címkék: Semjén Zsolt Kalózpárt Kalóz Hírek

bitmap_1.png

Az Arany-bit idei díjazottja: Dr. Semjén Zsolt

A Kalózpárt örömmel értesíti az ország nyilvánosságát, hogy a 2012-es Arany-bit díjat Dr. Semjén Zsoltnak ítélte meg. 

Dr. Semjén Zsolt úttörő szerepet vállalt a Kalózpárt egyik fő célkitűzésében, a szerzői jogok újraértelmezésében, és utat mutatott a következő generációknak ahhoz, hogy miként tudnak – az információk újrahasznosításával – egész életútjukon keresztül érvényesülni. A díjazott 1991-ben, az akkori digitális fejlettséget meghaladó módon már másolt, illetve mások szövegeit a sajátjaként tudta feltüntetni doktori disszertációjában. Bár a kalózok a magáncélú másolás dekriminalizálását tűzték ki célul, ezt az álláspontot a fiatal Semjén akkori radikalizmusa már jóval túlhaladta, hiszen az egész tudományos és politikai pályáját építette fel egy hivatalos, de plagizált iratra. Ebből az elmúlt húsz év alatt jelentős anyagi és társadalmi előnyhöz jutott, bátran és példamutató módon vállalva a hatóságok előtti lelepleződés, és az ebből következő közutálat, folyamatos veszélyét.

A díjat, amely a bit egyik értékét formázza – jelen esetben egy 3000 pixel magas, aranyozott nagy nullát –, stílusosan egy letöltő link formájában juttatjuk el a díjazottnak, aki a díjjal járó Tiszteletbeli Kalóz címet immár hivatalosan is viselheti. Továbbá számítunk tapasztalataira a Kalózpárt Szerzői Jogi Munkacsoportjában és ezúton is felkérjük, hogy legyen Schmitt Pál mellett a Kalózpárt kampányarca a 2014. évi választásokon.

2012-12-10

Kalózpárt Sajtóosztálya
www.kalozpart.org

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalozpress.blog.hu/api/trackback/id/tr304957515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása